Consultanța nutrițională inițială presupune
O discuție de aproximativ o oră în vederea stabilirii obiectivelor urmărite: scădere în greutate, consiliere generală pentru un stil de viață sănătos în scopul prevenirii sau ameliorării unor probleme de sănătate deja existente, consiliere privind alimentația gravidei, alimentația mamei și a sugarului, sau alimentația în diferite boli.

Evaluarea statusului nutrițional
Realizarea măsurătorilor antropometrice în vederea stabilirii statusului nutrițional al clientului. Acesta poate fi: subponderal, normoponderal, supraponderal, obezitate de gradul I, sau obezitate de gradul II obezitate morbidă. Măsurătorile antropometrice se realizează prin măsurarea diferitelor părți ale corpului și a raportului dintre acestea: înălțimea; greutatea; circumferințele: taliei, abdomenului, șoldului, fundului, brațelor și a pieptului; rezultatul indicelui de masă corporală (IMC); analiza compoziției corporale prin bioimpedanță (BIA), care determină ponderea diferitelor compartimente (țesut gras, non-gras, apa extracelulară) pe baza conductibilității electrice diferite a țesuturilor stabilindu-se astfel: vârsta metabolică; nivelul de hidratare; masa grasă; grăsimea viscerală; masa musculară; masa mineral osoasă; metabolismul bazal; stabilirea necesarului energetic al clientului în funcție de sex, vârstă, activitate fizică și intelectuală.

Fișa de evaluare
Completarea de către client a unei fișe de evaluare, menită să ofere o imagine detaliată a stării de sănătate și a stilului de viață a acestuia, prin furnizarea de informații despre obiceiurile alimentare, nivelul de activitate, preferințele alimentare (după caz să specifice și ce nu-i place), alergii sau intoleranțe alimentare, orarul de masa, etc. Informații care vor sta, ulterior, la baza elaborării strategiei de intervenție nutrițională personalizată, în vederea realizării obiectivului stabilit în timpul consultației inițiale, iar la sfârșitul întâlnirii dacă respectivul client dorește consultanță nutrițională personalizată, va primi spre completare un jurnal alimentar prin care își va nota comportamentul alimentar pe durata unei săptămâni (orarul de masă, alimentele consumate, cantitatea lor, lichide consumate, etc.) și o listă de cumpărături.

Strategia intervenției nutriționale se va elabora pe minim o lună și include
– 4 planuri alimentare (în fiecare săptămână a lunii alt plan) construite în funcție de nevoile și preferințele alimentare ale clientului;
– 4 ședinte de consiliere, câte una la finalul fiecarei săptămâni, în care se vor evalua rezultate obținute în funcție de acestea se va elabora, împreună cu clientul strategia pentru următoarea săptămână;
-în funcție de nevoile și preferințele clientului pot elabora meniuri care au la bază principiile diferitelor diete: mediteraneeană, paleo, ketogenică, vegetariană, etc., strategii de menținere pe durata vacanțelor etc., consiliere privind alegerea variantei optime a POSTULUI INTERMITENT ca modalitate de hrănire acolo unde se dorește sau unde stilul de viață o impune.

Consiliere și suport motivațional pe toată perioada colaborării
Prin telefon, internet sau oricare alte căi de comunicare în special în timpul deplasărilor în afara localității și chiar în afara țării când este dificilă respectarea planului alimentar dat și este nevoie de schimbarea meniului în funcție de oferta nutrițională existentă.

Pachete promoționale
Cabinetul aflându-se în zona spa a hotelui GRAND HOTEL PHOENICIA, vă putem oferi pachete promoționale care includ pe lângă consilierea nutrițională, ședințe de masaj , accesul la sala de fitness a hotelului sau antrenament cu instructor personal fitness sau pilates (clasic , pilates& props , pilates roller).


Consultație
Dacă te simți pregătit/ă să slăbești, schimbându-ți stilul de viață. Te aștept!
Telefon
0785.603.059
Adresa
Str. ALEXANDRU ȘERBĂNESCU, Nr. 87,
Sect. 1, GRAND HOTEL PHOENICIA